میتوانید از محتویات این باکس بگذرید و یکراست به سراغ نوشته اصلی بروید. قبل از خرید اشتراک وفاداری، مزایای آن را از طریق این پیوند مشاهده کنید. لطفا تنها بعد از خواندن «مزایای خرید اشتراک» اقدام به خرید کنید.
شاید با برنامهی Google Keep کار کرده باشید. برنامهای که صدها خط از نوشتههای من یکی را در زمانی که برق میرفت یا مرورگر کرش میکرد نجات داد. کافیست که صفحهی آن را باز و سپس تایپ کنید. همه چیز در هر لحظه ذخیره میشود. مثلا فرض کنید که در حال نوشتن یک متن بلند هستید که هاردتان میسوزد یا حتی کامپیوتر آتش میگیرد. نوشتههای شما در فضای ابری جایشان امن است و در بدترین حالت تنها یکی دو کلمهی آخر از نوشتههای شما به فنا میرود.
با وجود اینکه گوگل آنقدر در مورد من و شما میداند که شاید ترس از لو رفتن نوشتههای خصوصی، یک ترس بیخود باشد، ولی شاید بخواهید که یک فضای امنتر برای نوشتههای خود داشته باشید. جایی که حداقل دست گوگل به این قسمت از دادههای شما نرسد.
اینجاست که استاندارد نوتز وارد عمل میشود.
استاندارد نوتز چیست؟
استاندارد نوتز یک اپلیکیشن صد ساله که برای ذخیرهی یادداشتهای شما تا همیشه ساخته شده است. البته صد ساله نیست ولی منظور این است که شما تا صد سال آینده نیازی به اپ دیگری نخواهید داشت. این برنامه هم درست مثل گوگل کیپ دادههای شما را به صورت آنی ذخیره میکند و تا همیشه به آنها بر روی فضای ابری دسترسی خواهید داشت، حتی اگر کل سیستم شما به فنا برود.
ولی تفاوتش چیست؟ باز به یک کمپانی بزرگ مثل گوگل بیشتر از یک تیم نوپا میشود اعتماد کرد؛ چرا باید نوشتههایم را به استاندارد نوتز منتقل کنم؟
استاندارد نوتز یک ویژگی بارز دارد و آن تمرکز بر روی امنیت و حریم کاربران است. در استاندارد نوتز کل دادههای شما قبل از ذخیره شدن بر روی سرورها، رمزنگاری میشود. به صورتی که خود صاحبان استاندارد نوتز هم به اطلاعات شما دسترسی نخواهند داشت. پس از طرفی شما یک دفترچه یادداشت خوب و برخط مثل گوگل کیپ دارید، و هم از امنیت اطلاعات خود خاطرتان جمع است.
البته نکتهی منفی این مدل رمزنگاری (اگر بتوان گفت منفی) این است که اگر پسورد خود را فراموش کنید، دادههای شما برای همیشه به فنا میرود، در نتیجه یک پسوردی انتخاب کنید که هم سخت باشد و هم یادتان نرود. میتوانید آن را جای امنی، مثلا روی کاغذ یادداشت و در کیف پولتان بگذارید. کسی نمیداند این کلمهای که روی کاغذ نوشتهاید مال استانداردنوتز است. چرا این اتفاق میافتد؟ چون اگر دسترسی به ریست کردن پسورد توسط سیستم استاندارد نوتز فراهم میشد، در اصل مدیران استاندارد نوتز توانایی دسترسی و ریست کردن آن را داشتند. یادداشتهای شما در استاندارد نوتز فقط و فقط تحت سلطهی شما خواهد بود.
استاندارد نوتز و زبانهای راست به چپ
وقتی نوبت به ما فارسیزبانها میرسد، پشتیبانی از راست به چپ معمولا در چاه اولویتها قرار میگیرد و کسی زیاد آن را جدی نمیگیرد. حقیقتش این است که از ظاهر استاندارد نوتز برای متون فارسی اصلا خوشم نیامد. نه فونت جالبی داشت و نه حتی از راست به چپ پشتیبانی میکرد. این است که دست به جاوااسکریپت شدم و با سواد اندک خودم چند خط کد برای پشتیبانی از زبانهای راست به چپ به مانند آن چیزی که در گوگل کیپ هم هست، نوشتم.
برای استفاده از این اسکریپت بایستی برنامهی تمپرمانکی را بر روی مرورگر خود نصب کنید.
پیشتر قابلیت اضافه کردن مستقیم اسکریپت به تمپرمانکی وجود داشت ولی اکنون بایستی دستی آن را نصب کنید. ابتدا به صفحهی اسکریپت در گیتهاب برویدیا آن را از باکس زیر کپی کنید: صفحهی اسکریپت
// ==UserScript== // @name Standardnotes RTL Support // @namespace https://ilola.ir // @version 0.1 // @description Change directions of Arabic and Persian lines. // @author Eman Amini // @match https://app.standardnotes.org/ // @grant none // ==/UserScript== var css = ".rtl {direction: rtl;} strong, b {font-weight: 900;} #note-text-editor {font-family: IRANSansWebNoEn, DroidSans, sans-serif !important; text-align: justify;}", head = document.head || document.getElementByTagName("head")[0], style = document.createElement("style"); style.type = "text/css"; if (style.styleSheet) { style.stylesheet.cssText = css; } else { style.appendChild(document.createTextNode(css)); } head.appendChild(style); function checkRtl(character) { var RTL = new RegExp('[آ-ی]', 'g'); if (RTL.test(character)) { return true; } else { return false; } } function checkLtr(character) { var LTR = new RegExp('[a-zA-Z]', 'g'); if (LTR.test(character)) { return true; } else { return false; } } function init() { //Check existed text and RTL it if it's needed y = document.getElementById("note-text-editor").value; eVal(y, 0); //Check Text on real time document.getElementById("note-text-editor").onkeyup = function() { eVal(document.getElementById("note-text-editor").value, 1); }; //Check existed title and RTL it if it's needed x = document.getElementById("note-title-editor").value; eValTitle(x); //Check Title on real time document.getElementById("note-title-editor").onkeyup = function() { eValTitle(document.getElementById("note-title-editor").value); }; } function eVal(x, counter) { var fa = 0; var en = 0; if ((counter === 0) || (x.length < 100) || (x.length < 500 && x % 5 === 0) || (x.length % 20 === 0)) { for (var i = 0; i en) { document.getElementById("note-text-editor").classList.remove("rtl"); document.getElementById("note-text-editor").classList.add("rtl"); } else { document.getElementById("note-text-editor").classList.remove("rtl"); } } } function eValTitle(x) { var fa = 0; var en = 0; for (var i = 0; i en) { document.getElementById("note-title-editor").classList.remove("rtl"); document.getElementById("note-title-editor").classList.add("rtl"); } else { document.getElementById("note-title-editor").classList.remove("rtl"); } } setTimeout(init, 2000);
اگر بر روی لینک کلیک کردید حالا روی Raw بزنید تا کد خام را دریافت کنید. اکنون با Ctrl + A و Ctrl + C کل کد را انتخاب و سپس کپی کنید.
بر روی افزونهی تمپرمانکی کلیک کرده و Create a new script را انتخاب کنید. در صفحهای که باز میشود چند خط کد وجود دارد. همه را پاک کنید و کدی که کپی کرده بودید را بچسبانید. حالا Ctrl + S را برای ذخیرهی آن بزنید.
تغییراتی که این اسکریپت در برنامهی استاندارد نوتز ایجاد میکند عبارتند از:
۱) تغییر چینش راست به چپ یا چپ به راست عنوانِ متن با توجه به نسبت کاراکترهای فارسی به لاتین
۲) تغییر چینش راست به چپ یا چپ به راست خود متن (یادداشت) با توجه به نسبت کاراکترهای فارسی به لاتین
۳) تغییر ساختار خطوط به صورت تراز شده (اگر از این قابلیت خوشتان نیامد قسمت text-align: justify; را از متن کد حذف کنید.)
۴) تغییر فونت متن به فونتهایی که خوانایی بیشتری در فارسی دارند (پیشنهاد میکنم که فونت ایرانسنس را خریداری و بر روی سیستم خود نصب کنید تا جلای بیشتری بگیرد. در غیر این صورت فونت رایگان و خوانایی را دانلود و نصب کنید. سپس اسم آن را در کد به جای IRANSansWebNoEn قرار دهید. مزیت فونت بدون نویسههای لاتینِ ایرانسنس این است که دخالتی در نویسههای لاتین نمیکند و حروف انگلیسی هم با فونت بعدی DroidSans نمایش داده میشوند که بسیار خواناتر از نویسههای لاتین موجود در فونتهای فارسی است.)
در تصویر زیر نمایی از برنامهی استاندارد نوتز نسخهی وب که با اسکریپت ما ترکیب شده را میبینید (app.standardnotes.org):
دانلود Standardnotes
استاندارد نوتز برای موبایل و تبلتها هم برنامهی ویژهی خود را دارد که میتوانید از طریق لینکهای زیر آنها را دانلود کنید (هرچند من استفاده از نسخهی وب را به نسخههای لینوکسی و ویندوزی ترجیح میدهم):
برای اندروید: لینک
برای iOS: لینک
برای ویندوز: لینک
برای مک: لینک
برای لینوکس: لینک
پاسخ دهید