میتوانید از محتویات این باکس بگذرید و یکراست به سراغ نوشته اصلی بروید. قبل از خرید اشتراک وفاداری، مزایای آن را از طریق این پیوند مشاهده کنید. لطفا تنها بعد از خواندن «مزایای خرید اشتراک» اقدام به خرید کنید.
به مرحلهی دوستداشتنی یادگیری میرسیم: خواب و یادگیری! تقریبا همهی ما طعم بیخوابی را چشیدهایم و میدانیم که مهم است. وقتی بحث یادگیری پیش کشیده میشود، اهمیتش دو چندان میشود.
در زمان بیداری، سموم در بین سلولهای مغزی به مرور تجمع میکنند و باعث پایین آمدن سطح عملکرد آن میشوند. درست مثل شکر در باک بنزین که کارکرد موتور را مختل میکند. با خوابیدن، مغز شما منقبض شده، به مایعات اجازه میدهد تا راحتتر در بین سلولها جریان پیدا کنند و این سموم را پاک کنند. لازم به ذکر است که کمخوابی و افزایش مکرر این سموم (بدون پاکسازی بهینه) میتواند منجر به بیماریهای مختلف و در نهایت کاهش طول عمر شود.
ولی خوابیدن تنها به منظور پاک کردن این سموم نیست. هرچند هنوز چرایی خواب کاملا رمزگشایی نشده ولی میدانیم که خواب با عملکرد حافظه در ارتباط است. در زمانی که میخوابید، قسمتهایی از اطلاعات که برچسب مهمتر توسط مغز میخورند، بازخوانی شده و شبکهای پیرامون آن تشکیل میشود. به عبارتی این اطلاعات تقویت میگردند. اطلاعات بهدردنخور و کماهمیتتر (مشخصا از نقطه نظر مغز) دور ریخته میشوند. خواب کمک میکند تا مغز ایدههایتان را سر و سامان داده و مسائل سخت را با مرور چند باره، بهتر درک و تفسیر کند.
با خواب و توقف خودآگاه و در نهایت خلوت شدن تراکنشهای قشر پیشانی، مغز به سایر قسمتهای خود سر و سامان میدهد. اطلاعات را دستهبندی و به قولی یکپارچهسازی میکند. ارتباط مناسبی بین قسمتهای مختلف از اطلاعاتی که در حال یادگیری آنهایید با اطلاعات دیگر نیز برقرار میکند. همهی اینها به شما برای درک و یادآوری این اطلاعات کمک شایانی میکند.
اگر درست قبل از به خواب رفتن، در حال یادگیری چیزی بوده باشید، شانس خواب دیدن پیرامون همان مساله افزایش پیدا میکند. در نتیجه سعی کنید اگر در حال یادگیری مفهوم جدیدی و تازهاید، درست قبل از خوابیدن مطالب را مرور کنید، تا خود خواب به شما کمک کند.
سلام من یازدهم انسانی هستم از تابستان امسال شروع کردم بخونم و روزی ۷ ساعت مطالعه دارم ب نظر شما خوب؟